18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Skupaj smo odlična ekipa

Šentjur, 24. 9. 2015 – Najbolj pričakovana lokalna novinarska konferenca je za nami. Vodstvo KK Tajfun je medije povabilo v Gostišče Bohorč, kjer so javnosti razkrili načrte za to sezono. Velikih presenečenj ni bilo, vsekakor pa so njihovi načrti realni in izvedljivi.

Tajfunovci letošnjo sezono začenjajo optimistično. Dušan Debenak, član upravnega odbora kluba, je na konferenci nadomeščal direktorja Iztoka Špana. Razkril nam je, da se je v času priprav na sezono dogajalo mnogo stvari. »Zadeve so stekle, tako kot je prav. V ABA-ligi igrajo Olimpija, Krka in Tajfun. Želim si, da bi bili slovenski klubi v ligi močni in da ne bi igrali postranske vloge. Seveda si to najbolj želim za naše. Sestavili smo ekipo, za katero mislimo, da bo konkurenčna, hkrati pa smo finančno ostali v mejah, v katerih smo bili omejeni. Težili smo k temu, da je ekipa čim bolj domača. Od lanskega leta je nismo dosti spreminjali, novinci pa tudi na nek način niso novinci, ampak so se nekateri vrnili v staro jato,« je bil kratek. Košarka ni le posel in igra, v tem kraju postaja način življenja. Zato je zelo vesel, da so se navijači organizirali in želijo napolniti tekme, kjer bodo pripomogli k zmagam. Ker mednarodnih tekem ne ABA-lige ne bodo mogli igrati v domači dvorani, so se odločili, da se za te tekme selijo v celjsko dvorano Golovec. »Pri tem nam je šel celjski župan izjemno na roko. Za to se je zavzel, kolikor se je le lahko. Lahko rečem, da smo praktično gosti, saj bomo poravnali le najnujnejše stroške obratovanja. Tu nikakor ne gre za zaslužkarstvo,« je pripomnil ob vprašanju glede te teme. V Celje želijo vrniti košarko, hkrati pa tja privabiti gledalce in sponzorje iz širšega območja. Letošnjo sezono bodo zvozili z nižjim proračunom kot večina ekip v ABA-ligi. Številka se je ustavila na okrog 800 tisoč evrih.

Naslednji je prišel na vrsto Dejan Mihevc, trener kluba. Zaupal nam je, da so priprave, razen stvari na katere nimajo vpliva, potekale po načrtu. S tem je mislil različne poškodbe. Pripomnil je: »Po zaključku priprav lahko rečem, da sem s pripravami zadovoljen. Predvsem iz vidika, da lahko že sedaj rečem, da nam je spet uspelo sestaviti ekipo fantov, ki so ambiciozni, imajo zdrav karakter in ki mislim,d a bodo več kot dostojno predstavljali tako klub, kot tudi samo mesto Šentjur. V svojem imenu in imenu fantov lahko že sedaj rečem, da se bomo borili, verjamem, pa da bomo tudi dostojni nasprotniki.« ABA-liga in pokal FIBA je za njih sicer neznanka, vendar trener zagotavlja, da so pripravljeni tudi na to.

Spregovoril je tudi Sandi Čebular. V klub je prišel kot deček, ga zapustil kot fant in se vanj vrnil kot mladenič, sedaj pa je znova tukaj. Njegova pričakovanja so vezana na rezultat, vsako tekmo pa bodo igrali na zmago. »Vsi igralci v ekipi so ambiciozni. Verjamem v ekipo, s katero smo dobro delali. Sezona je pred vrati, sedaj pa moramo le pokazati, kar znamo,« je še dodal.

Bivši kapetan ekipe, Milan Sebič, je zagotovil, da je njihova želja, da se pokažejo individualno, predvsem pa kot ekipa, tudi v širšem mediteranskem prostoru. »Vsekakor bi radi pokazali, da smo sposobni igrati tudi stopničko višje. Sloveniji in ostalim želimo dokazati, da nismo za odpis. Borili se bomo po najboljših močeh, zato verjamem, da bo to na koncu prineslo lep rezultat,« je zaključil. Na vprašanje, ali je bilo kaj zamere glede zamenjave kapetana, je odgovoril: »Kapetan sem bil precej let. Nasledil sem Urbana Palčnika. To funkcijo sem z veseljem opravljal. O predaji kapetanske funkcije sem začel razmišljati tudi sam. Dobil sem namreč službo, tako da se jutranjih treningov ne bom mogel udeleževati. Kljub temu, da sem imel željo po zaključku kariere, sva se s trenerjem vseeno dogovorila, da bom letos rahlo zmanjšal obseg tekem. Logično in fer do ekipe se mi je zdelo, da to vlogo prevzame Dragiša, ki jo na nek način opravlja že sedaj.«

Kot zadnji je besedo dobil igralec, ki je s Šentjurjem zelo povezan. Dragiša Drobnjak bo v prihajajoči sezoni prevzel mesto kapetana ekipe. Tisti, ki ga poznajo, vedo, da se je vedno gnal za lovorikami. Njegovi občutki ob tem so super. Pripomnil je: »Želim si, da bomo to lepo zgodbo nadaljevali še naprej. Mislim, da gre trener v pravo smer in da je sestavil dobro ekipo, primerno našim zmožnostim. Ne glede na to, kako bodo na nas gledali drugi, je pomembno, da mi v sebi vemo, da imamo kvalitetno, s katero lahko nekaj naredimo. Tudi za nas je pomembna spodbuda s tribun. Zvesti navijači, ki so nas spodbujali predvsem v zadnjem delu sezone, so bili za nas dodaten motivator.« Sam nikakor ne bo računal na to karto, da jih bo kdo podcenjeval, ampak da igrajo kot ekipa, drug za drugega in drug z drugim. Tako kot preteklo sezono. Zavedati se bodo morali svoje kvalitete in tega, da lahko s sodelovanjem naredijo precej.

Sistem prodaje vstopnic vzpostavljajo na novo, zato so se pri tem srečevali z določenimi problemi. Predprodajo so zato podaljšali do konca septembra. Iz gostišča Bohorč so se Tajfunovci nato preselili v sosednji IKC, kjer so za zaključek večera prejeli še Ipavčevo plaketo. (Zoran Borovšak)

 

Sorodne novice

Damjan Novaković že tretjič trener KK Šentjur

Jure Godler

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Med sabo so se pomerile selekcije U11 Košarkarskega kluba Šentjur

Jure Godler

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Jure Godler

Dončić podpisal za Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več