19.8 C
Šentjur pri Celju
03/08/2020
sentjur.net

Tajfun klonil v Levicah

Levice (SK), 1. 10. 2016 – Šentjurska košarkarska ekipa KK Tajfun je začela novo evropsko sezono. Prvo tekmo pred začetkom državnega prvenstva je prenovljena in opazno še neuigrana ekipa začela na Slovaškem, na gostovanju v Levicah, v okviru Sixt Alpe Adria Cupa. Slovaško ekipo vodi Slovenec Teo Hojč, našim košarkarjem pa se je na nekaj čez 500 km dolgi poti na avtobusu pridružila tudi navijaška zasedba Šenjurskih vitezov.

Šentjurski košarkarji so tekmo začeli slabo, predvsem zaradi nepovezane obrambe in s pomočjo sodnikov so si Levice že v prvi četrtini priigrale dvomestno prednost. Žal pa se je zgodba ponovila tudi v drugi četrtini in semafor je že najavljal zaostanek 24 točk. Naši so nekaj minut pred koncem polčasa le strnili vrste in ob zadetem metu iz sredine Mirze Sarajlije v zadnjih sekundah prvega polčasa prednost znižali na 50:31. Seveda so morali v garderobi košarkarji poslušati povzdignjen glas šentjurskega trenerja Krešimirja Bašiča, ki pa je dosegel, da so v drugem polčasu naši začeli igrati veliko bolje. Prednost domačih je začela kopneti, na koncu pa so gostitelji celo trepetali za zmago, na njihovo srečo pa so naši slabo odigrali zadnji napad in na prvi tekmi vknjižili prvi poraz z rezulataom 79:77. Najbolj učinkovit pri naših je bil Sarajlija, ki je dosegel 22 točk ter dodal 6 podaj, Keon Dashawn Moore jih je dodal 18, Khaliq Khadeen Spicer 16 in Žiga Fifolt 13. Zaskrbljujoče je tudi dejstvo, da so ostali Tajfunovci skupaj prispevali le še 8 točk. (Jure Godler, foto: Lukáš Droppan)

Sorodne novice

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler

Tajfun Planina: Naš paradni konj praznoval abrahama

Jure Godler

Šentjurčani ohranili prvoligaški status

Jure Godler

Tajfunovci z medlo predstavo v ligo za obstanek

Jure Godler

KK Tajfun: Od +18 do -2

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več