31 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Tajfunovci v svoje vrste zvabili tudi Igorja Tratnika

tratnik-droleŠentjur, 15. 3. 2016 – Žarek upanja je s kar tremi novimi okrepitvami posijal na šentjurske državne prvake – ekipo KK Tajfun. Najprej je šentjursko vrsto okrepil skočni, temnopolti Američan Terell Parks. Po nenadnem odhodu kapetana Dragiše Drobnjaka je ponovno zazijala vzel v vrstah naših košarkarjev. Emir Zimić še okreva po poškodbi, zato je vodstvo našega prvoligaša povabilo še mladega reprezentanta, Marka Pajića, ki pa zadnja leta ni veliko igral zaradi poškodbe. Vendar, kot kaže, ima trener Dejan Mihevc odličen “nos” za “odpisane” košarkarje. Po tem ko je košarkarsko kariero končal tudi Stanko Sebič, pa se je našim državnim prvakom priključil še Igor Tratnik. Obe zadnji okrepitvi sta prišli iz novomeške Krke, medtem ko je tja odšel naš nekdanji kapetan Drobnjak.

Tudi Igor Tratnik se v Novem mestu ni pretirano naigral. Tratnik je 208 cm visok in 27 let star krilni center, ki je svojo košarkarsko kariero začel v Grosupljem, od koder je odšel v domžalski Helios, nato pa v Islandijo. V Slovenijo se je vrnil leta 2012 in se ponovno pridružil Grosuplju, nato se je selil na Portorož, zadnje leto pa je igral za novomeško Krko. Tratnik je za Krko igral tudi v ABA-ligi, kjer je v povprečno 10 minutah igre dosegal 2,4 točke na tekmo. Najboljšo tekmo je prikazal proti ekipi Metalca Farmakoma, kjer je odigral 19 minut in dosegel 10 točk.

S temi okrepitvami pred končnico državnega prvenstva – Lige Telemach bodo Šentjurčani ponovno konkurenčna ekipa v boju za najvišje stopničke. (Jure Godler; foto: Jure Godler)

Sorodne novice

Ameriška veleposlanica obiskala Planino pri Sevnici

ViP

Kako kaže parkirni hiši na Planini pri Sevnici?

ViP

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP

Dejan Mihevc postal trener leta na Poljskem

Jure Godler

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več