17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Utrip Broadwaya na Ipavčevem vrtu

Že nekaj let Vocal BK Studio z Boštjanom Korošcem na čelu krona poletno delavnico z zaključnim koncertom Broadway I love. Mednarodna poletna pevska delavnica “ISSW 2013” potekala od sobote, 6. julija, do nedelje, 14. julija 2013. Delavnica, ki je namenjena muzikalu, je potekala v prostorih Vocal BK Studia na Vodnikovi 13 v Celju in v dvorani Mladinskega centra Celje. S pomočjo predavateljev iz Slovenije in tujine so udeleženci delavnice spoznavali vse plati glasbenega gledališča, petje in ansambelsko petje (zbor), ples, igro in seveda tudi občutek, kako je stati pred publiko in predstaviti svoje znanje na koncertu. Plesni del delavnice je potekal pod vodstvom Anke Rener, za zbor je letos skrbela Marjeta Sojar, za dramski del mlada študentka dramaturgije Lea Kukovičič, za skupni glasbeni del Simon Dvoršak, za pevski del pa Željka Predojević in Boštjan Korošec, ki je že sedmo leto zapored v sodelovanju med Vocal BK Studiem in Hišo kulture Celje organiziral in vodil celotno delavnico.

Gledalci prireditve so lahko uživali v dobro uro trajajoči glasbeni predstavi, ki se je ponovno izkazala z ubranim petjem in zvočnimi ter s svetlobnimi efekti. Turneja se je nadaljevala v naslednjih dveh dneh v Termah Olimia in v Celjskem domu. (J. G.)

Sorodne novice

Anabel povabila “Ob kavi” na vrt Ipavčeve hiše

Jure Godler

Princeske prisanjale presežek Šentjurskega poletja

Jure Godler

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Broadway pripeljali v Šentjur

Jure Godler

Pesem, polna hrepenenja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več