7.6 C
Sentjur
24/02/2020
sentjur.net

V ritmih jazza zapeljani do lune

Šentjur, 28. 8. 2016 – Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur je skupaj s svojim učiteljem petja Boštjanom Korošcem organizirala poletno jazz delavnico Fly me to the moon. Na zaključnem koncertu delavnice so zbrani na vrtu Ipavčeve hiše slišali, kar so uspeli mentorji in učenci pripraviti v dveh dneh. Korošec je želel, da bi nedeljski večer potekal v sproščenem vzdušju, tako kot je potekala tudi delavnica, ko v nastopu ne uživajo zgolj poslušalci, ampak imajo nasmeh na obrazu tudi nastopajoči. Na delavnici so sodelovali najmlajši, pa tudi odrasli, ki so s svojimi nastopi potrdili misel Leona Firšta: “Jazz se pa ne vadi,” dopolnjeno s Koroščevimi besedami: “Jazz je treba živeti.”

Na odru so jazzirali mentorji in spremljevalna zasedba: Boštjan Korošec (vodja delavnice, vokal), Aljoša Jurkošek (trobenta), Grega Skaza (saksofon), Žiga Vešligaj (saksofon), Grega Vinko (pozavna), Alen Kovše (kitara), Luka Vinko (bas kitara), Gregor Hrovat (bobni) ter udeleženci delavnice: Iva Mravlak (vokal), Klea Testaniere (klavir), Špela Jezovšek (klavir, vokal), Maja Kovačić (klavir), Neža Zdolšek (vokal, tolkala), Karin Šket (vokal), Reneja Centrih (klavir, vokal), Amadej Štrajhar (trobenta), Tina Pečar (vokal) in Tjaša Pahole (tolkala).

Četudi je Boštjan Korošec uvodoma prosil občinstvo, naj jim ne zameri kakšnih drobnih napak, ker so mentorji in udeleženci muzicirali zgolj dva dneva, jih zbrani niso opazili, saj so se za dobro uro zgolj prepustili ritmom jazza in uživali. (Martina K. Zupanc)

Sorodne novice

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Broadway pripeljali v Šentjur

Jure Godler

Pesem, polna hrepenenja

Jure Godler

Broadway približali Šentjurju

Jure Godler

Dan državnosti brez presežnikov

Jure Godler

Med počitnicami so se naučili osnov jazza

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več